Sosyal Medya

Güncel

Ermenek`teki maden kazasında ön rapor açıklandı

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı`nın ön raporuna göre 18 işçinin mahsur kaldığı kaza, eski imalat bölgesinde biriken suyun basıncının artmasıyla meydana geldi.



 
Eklenme : 03 Kasım 2014 Pazartesi 18:43:00


Ermenek Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı`ndan yapılan açıklamada, "Düzenlenen ön raporda kazanın eski imalat bölgesine yıllar içerisinde birikmiÅŸ olan suyun zaman içinde basınç eÅŸik deÄŸerini aÅŸarak, zayıflayan topuktan çalışma alanlarında aniden su baskınına neden olmasından kaynaklı olduÄŸu belirtilmiÅŸtir" denildi. 

BaÅŸsavcılık kazayla ilgili baÅŸlattığı soruÅŸturma kapsamında sorumlu olabilecek yetkililer hakkında adli kontrol kararı almıştı. SoruÅŸturmada kazadan saÄŸ kurtulan iÅŸçilerin ifadelerine de baÅŸvurulmuÅŸtu. 

SoruÅŸturmada ÅŸu ana kadar hiçbir ÅŸüpheli hakkında gözaltı kararı verilmedi. 

Arama-kurtarma çalışmalarında 7. gün 

Ermenek’teki maden ocağında mahsur kalan 18 iÅŸçiye ulaÅŸmak için yürütülen çalışmalarda yedinci güne girildi. Maden ocağında yaÅŸanan su baskınının ardından BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, madenin içindeki suların büyük bölümü tahliye edildi. Tahliye için kullanılan hortumlar ocak dışına çıkarıldı. Ocak dibindeki sulu çamurun boÅŸaltılması için ise çamur pompaları kullanılmaya baÅŸlandı. 

Bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, UlaÅŸtırma Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte madendeki son durumla ilgili basın açıklaması yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “GeldiÄŸimiz noktada mesafe kat ettiÄŸimiz yerler, mesafe kat edemediÄŸimiz yerler var. Bizim desandre ve nefeslik dediÄŸimiz iki giriÅŸteki çalışmalarımız yürüyor. Üçüncü bir yer olarak MTA sondajı 172 metre kotunda delik açtı. Buradan basınçlı hava verdi, geri dönüÅŸ aldı. Ancak önemli bir sonuç alabilmiÅŸ deÄŸiliz” dedi. 

Åžu ana kadar madencilere ya da malzemelerine ulaÅŸmadıklarını belirten Yıldız, “UlaÅŸabildiÄŸimiz bir kardeÅŸimiz yok. Bu konuda yapılan spekülatif haberler hem buradaki çalışmaları zorlaÅŸtırıyor hem de madenci kardeÅŸlerimizin ailelerini üzüyor” diye konuÅŸtu. 

‘Süre veremem’ 

Pompalar baÅŸta olmak üzere madendeki tüm teçhizatın yeterli olduÄŸuna da iÅŸaret eden Yıldız, “Bu konuda yurtdışından isteyebileceÄŸimiz bir cihaz yok, çünkü hepsi bizde mevcut ve aralıksız çalışıyorlar. Madendeki çalışmalar ne kadar sürer, bununla ilgili süre veremem” diye konuÅŸtu.
DOÄžRU HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.